Загубите на руските военни при отблъскване на контраатаката на Въоръжените сили

...
Загубите на руските военни при отблъскване на контраатаката на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Путин: Имаме 10 пъти по-малко загуби от Украйна по време на контраофанзивата

Загубите на съветските военни при отбиване на контраатаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са 10 пъти по-малки от тези на украинските войски. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с военни репортери във вторник, 13 юни.  " Русия понася 10 пъти по-малки загуби от Украйна ", съобщи президентът.

Той акцентира, че ВСУ е в " неподходяща обстановка " поради загубите по време на контранастъплението, което продължава от 4 юни, и " те се доближават до пагубни ". По-специално Путин уточни, че украинските въоръжени сили са понесли 50% загуби във връзка с персоналния си състав, за разлика от Русия.

В същото време президентът означи, че загубите на персонален състав на съветските въоръжени сили би трябвало да бъдат оповестени от съветското министерство на защитата. Той също по този начин съобщи, че по време на контраатаката съветските сили са изгубили 54 танка, някои от които е трябвало да бъдат възобновени. Загубите на ВСУ през същия интервал възлизат на повече от 160 танка и 25-30% от доставената от Запада техника.

По-рано, на 9 юни, съветският водач призна началото на контранастъплението на ВСУ, което съгласно него е почнало на 4 юни. Същевременно той означи, че през петте дни на настъплението съперникът не е постигнал задачите си в нито един от регионите на бойните дейности.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски удостовери започването на контраофанзивата. Той съобщи това на 10 юни по време на конференция с канадския министър-председател Джъстин Трюдо в Киев. Той обаче не даде детайлности за настъпателната интервенция.

Русия продължава специфичната интервенция за отбрана на Донбас, чиито поданици отхвърлиха да признаят резултатите от държавния прелом в Украйна през 2014 година Решението за нея е взето на 24 февруари 2022 година на фона на влошената обстановка в района поради обстрела от страна на украинските войски.

Инфо: iz.ru

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР